top of page
post5060

Akevittfestival med fokus på kulinariske opplevelsen


Det var godt oppmøte under årets Mætt ta mat - matmarkedet i sentrum Lørdag.


Fra torsdag til lørdag var det tid for den årlige Akevittfestivalen på Gjøvik.

I år var det fokus på mat og musikk.


Det hele startet på samfunnet torsdag kveld med den offisielle åpningen av festivalen denne gangen foretatt av selveste landbruksminister Sandra Borck , med på følgende festmiddag.


Atle Sponberg og Frode Haltli var det musikalske innslaget for kvelden. De fikk trampeklapp for sin opptreden.


Fredag var det tid for den årlige konserten i akevitt teltet.

Artistene som gikk på scenen i år var CC cowboys , i følge Festivalsjef Marianne Aashaug var den en godt besøkt konsert.


Det var mange musikalske inslag i gågata Lørdag. på Falkehjørnet sto Marit Kolloen og Ole Kristian Brovold. de spilte nydelig Jazzmusikk.


Lørdag viste værgudene seg fra sin heller litt stusslige side, men folk lot seg seg ikke skremme av det.

Med musikk og boder i gågata var det et yrende folkeliv , de fleste fremmøtte med en påkledning som tålte både vått og kaldt . De aller flest var nok også kommet for å få Med seg smaksprøver i Akevitt teltet.


Det var 2 damer som hadde kommet helt fra Island for å få med seg årets utgave av festivalen. Asrun og Aslaug hadde tatt med seg sine ektefeller og besøkt venner på Gjøvik. Dette var 2 gang de besøkte festivalen.


La oss prate litt om Akevitt teltet, der var det mye folk og mange utstillere. Det var her det meste skjedde gjennom helgen. Du kunne kjøpe bonger for å prøve smake på alle "godsakene" det var mange utstillere som hadde tatt turen til Gjøvik denne helgen.


Det var god strøm av folk innom Akevitt teltet under hele festivalen


Nytt av året var NM i Akevitt cocktail. Steinar Jensen stakk av med seieren.


Lørdag var det også kåring av distriktets beste øl å vinneren blei Lars Erik Vingnesengen. Det var noen også nyheter i år, En av dem var NM i Akevitt cocktail. Konkurransen blei avholdt på strandhotellet på Gjøvik lørdag i samarbeid med Norges bartender Forening. Her var det Steinar Jensen som stakk av med seieren.



Det var tradisjon og tro boder og underholdning også på CC Gjøvik.

Der var det kokkekamp mellom Leif Anders Wenzel og Mikkel Skjellen - Larsen. Her slo unge Skjellen - Larsen den mere rutinerte pizza bakeren Wenzel med dessert av karamelliserte blåbær.


Hos Agnieszka Czechowic kunne du få smake på gode supper fra Toten Supper.


Man kunne velge om man ville avslutte lørdagen med musikk fra The Beat Boys feat. Marie Gram i Akevitt teltet eller Festmiddag i Drengestua på Gjøvik Gård.


det var mange arrangement under Festivalen, det var noe for en hver smak.


Når vi tok en prat med en travel Festivalsjef Marianne Aashaug var hun fornøyd med helgens festival oppslutning.


men jeg må komme med ett lite hjerte sukk på slutten, for mens undertegnede gikk oppover gågata på Gjøvik lørdag var det kanskje noe som manglet. Jeg må nok si meg enig med Per Borglund der han skriver i OA.no Søndag att han savnet den lokale mat tilhørigheten.

Grimaas Bryggeri var en av de få lokale bodene vi kunne besøke under vår vandring i gågata på Gjøvik Lørdag.


Jeg vet det går an, Lena har klart det med sin "Mat fra Toten." Raufoss Har hatt bondens marked flere ganger blant annet under Frivillighets dagen tidligere i år.


Så for og oppsummere. skal man gjøre dette til ett 6+ arrangement må

arrangement -komiteen sette seg ned å gjøre en bedre jobb i og legge til rette slik at flere lokale leverandører møter opp.


for folk ønsker å kjøpe lokal mat, Det er det ikke noe tvil om.


Det var ikke besøkende det skortet på under årets utgave av Akevittfestival.


7 views

Commentaires


bottom of page