top of page
Glenn Sagstad

"Barsok"-forberedelser: spenning og nyheter i årets forestilling


Det er mye som skal på plass under prøvene til "Barsok" 2025. foto: Alexander Bryntesen.


Med den kommende oppsetningen av "Barsok" på Gjøvik er forventningene høye. Årets forestilling, som finner sted på selve Barsok-dagen 24. august, bringer med seg en rekke spennende endringer og nye elementer.


Regissør Andreas Kvisgaard uttrykker både spenning og ro før premieren: "Selv om vi hadde forestillingen i fjor, har vi gjort flere endringer i år med et større ensemble og mer folkedans. Det blir ikke det samme som i fjor."


Blant de nye ansiktene på scenen er Maria, 17, fra dramalinjen, og Lea, en talentfull danser, som begge bidrar til ensemblet. Hans Marius Rustestuen Oppedal, en nyutdannet skuespiller, har tatt over rollen som Bendik etter Jakob Duru.


Årets oppsetning, skrevet av Marianne Steinsrud, markerer høstens inntog med et snev av mystikk knyttet til Barsok-dagen. "Å spille på denne dagen gir en ekstra dimensjon av spenning," sier regissør Kvisgaard.


Maria, som danser folkedans for første gang, uttrykker begeistring: "Det er nervepirrende, men utrolig gøy å prøve noe nytt."


Knut Anders Sørum, som spiller skurken Torleif, er også entusiastisk: "Det er moro å spille en så kompleks karakter. Jeg gleder meg til å se publikums reaksjoner."


Med et omfattende team som inkluderer lys- og lydteknikere, musikere, og frivillige, er årets "Barsok" satt til å bli en stor suksess. Sørum oppfordrer alle til å komme: "Det blir en unik kulturopplevelse som reflekterer vårt lokale miljø."

8 views

Comments


bottom of page