top of page

Lørdag blei det utsolgt på 2830 festivalen.



Lørdag var kvelden som mange hadde størst forventninger til. Da bandene som skulle opptre var noen av Norges beste band.


Mange Konsert Arrangører og festivaler har hatt vanskelige tider og tregt billett salg. Arrangør Terje Slettum & co har hatt TIX på mjøsstranda som hadde mindre billett salg en forventet. Derfor var det knyttet stor spenning til 2830 festivalens billett salg. Etter det vi har fått høre var det inne ca 750 personer på Fredag og Utsolgt på Lørdag. Det vil si ca 1500 personer innen for gjerdene lørdag kveld.



Første band ut lørdag kveld var Valdres bandet Vallerzina med Marit Warberg Vestheim i spissen. Her fikk vi høre mange gode Vazelina sanger vi har hørt før.

Kåre Frydenlund som har laget de fleste versjonene som blei spillt var veldig godt arrangert. De passet godt til Vestheims stemme. Det var ett band med mange erfarende musikere som jobber godt sammen.



Etter Vallerzina var det ett lite skifte på scena lenge nok til att folk fikk tid til og fylle opp glasset og slå av en prat med venn de ikke har sett på en stund. De var en del personer som ikke hadde kommet seg ut før nå.



Når neste band gikk på scena var teltet fult og det var stormende jubel. Bandet jeg snakker om var selvsagt Hellbillies. De skuffet ikke. publikum fikk Absolutt valuta for pengene sine denne kvelden. Det vil nok nok de fleste som var innen for gjerde være enig med meg i. han som publikum klappet mest for var helt klar Lars Christian Narum. Narum spilte på hjemme lørdag kveld. Med en av Norges beste gitarister i Lars Haavard Haugen blir sangene krydret med noe ekstra. Vi fikk høre alle sangene vi hadde kommet for og høre. Hva mer kan man be om da? Bandet spilte i ca 1,45 min. De avsluttet konserten sin med: "Ei krasafaren steinbu"



Etter ett lite scene skifte var det klart for Norges mest energiske party band. Loveshack er gir 100% fra de går på scenen til de går av scenen ca 1 t.45 min etter på. Det var 80 talls musikk for alle penge bokstavelig talt. Her var de innom alle sjangere fra rock til filmmusikk og videre til pop. Vi fikk høre alle sangene som gjorde 80 tallet for for oss som var av den eldre garde i publikum og de sangene som gjør en god fest for de som er litt yngre. Her var det sparklers foran på scena og konfetti ut i publikum. Publikum var med fra første note og til den siste noten var spilt på tangentene. Dette var ikke første gang Loveshack var på 2830 festivalen. Det er akkurat annonsert att de skal opptre på Eina dagene. Så til dere som ikke fikk med dere showet på Raufoss er det bare og ta turen til Eina.



Undertegnede tror mange fikk noen minner de kunne se til bake på mens de gikk den lange veien hjem i sommer natten.


Hvis vi skal oppsummere 2830 Festivalen 2022. Tror jeg Terje Slettum & co skal være fornøyd med helgens arrangement. Med en gode band både fredag og lørdag og mange fornøyde festival gjester som gikk ut av porten fredag og lørdag. Får arrangementet 5 på terningen av oss også ses vi til neste år.


84 views

Comments


bottom of page