top of page

Nelson og Hustad senket Stabæk

Raufoss tok en sterk 2-1-seier borte mot Stabæk, mye takket være to praktmål fra Ryan Lee Nelson og Erlend Hustad. På Nadderud viste Raufoss defensiv struktur og offensive kvaliteter som til slutt sikret tre poeng i en intens kamp.

Allerede fra start lå Raufoss kompakt og defensivt solid. Laget fant gode pressavstander og var rolig med ballen når de vant den. Dette gjorde at de klarte å sette opp Hustad på gode oppspill og få med mange spillere i angrep. Jan Inge Lynum var farlig frempå to ganger tidlig men manglet litt fart for å komme alene med keeper. Hans forsøk fra 20 meter skapte dog trøbbel for Stabæk-keeper Sondre Rossbach da ballen streifet en forsvarsspiller på veien mot mål.

Kampen stod lenge i balanse før Ryan Lee Nelson briljerte med et kunstverk av en scoring. Etter å ha vunnet ballen dro han seg innover og sendte et kanonskudd rett i vinkelen uten sjanse for Rossbach. Et mål som trolig vil bli husket som en av årets beste i 1. divisjon.

Mot slutten av første omgang tok Stabæk mer tak i ballen og hadde et lite overtak men Raufoss-forsvaret holdt dem unna store sjanser. Den største kom da Magnus Christensen vant en duell mot Lynum på bakerste stolpe men keeper Ole Kristian Lauvli leverte en strålende redning på headingen.

Etter pausen startet Stabæk i et voldsomt tempo og presset Raufoss bakover. Raufoss forsvarte seg imidlertid godt og etter åtte minutter med Stabæk-dominans fikk Jan Inge Lynum en stor sjanse for bortelaget. Hans skudd traff tverrliggeren spratt ned på streken og opp i tverrliggeren igjen før Stabæk-forsvaret fikk ryddet opp.

Like etterpå kom utligningen for Stabæk. På et innlegg mistet Marius Alm markeringen på Diabate som headet ballen i nettet uten at Lauvli rakk å reagere.

Stabæk-fansen håpet på flere mål og sang ivrig på tribunen men jubelen stilnet raskt. Ryan Lee Nelson var nok en gang avgjørende da han vant ballen på høyresiden og slo et perfekt innlegg til Erlend Hustad som kastet seg frem og stanget inn 2-1 til Raufoss. Bortesupporterne jublet vilt.

Til tross for at Stabæk presset hardt mot slutten, sto Raufoss-forsvaret imot og sikret en heroisk seier. Dette var lagets tredje strake seier og de er nå kun ett poeng unna sjetteplassen som gir opprykkskvalifisering samt tre poeng bak Egersund på fjerdeplass.

Raufoss har virkelig meldt seg på i kampen om opprykk!

Fakta:

Stabæk - Raufoss 1-2 (0-1)

Scoringer: 0-1 Ryan Lee Nelson (27), 1-1 Bassekou Diabates (56), 1-2 Erlend Hustad (63)

Gule kort: Jakob Nyland Ørsahl, Ryan Lee Nelson, Sander Nordbø, Raufoss, Sebastian Olderheim, Stabæk

Dommer: Twana Khalid Ahmed - bra gjort å ikke la seg lure av Stabæk-spisser med fallesyke.

Tilskuere: 2049

Raufoss: Ole Kristian Lauvli - Kristoffer hay, Marius Alm, Adnan Hadzic - Victor Fors, Ryan Lee nelson, Sander Nordbø, Kodjo Somesi, Jakob Nyland Ørsahl - Jan Inge Lynum, Erlend Hustad