top of page

Tiårsjubileum for motorentusiaster på Reinsvoll


Mye folk når det er tirsdags-treff på Reinsvoll. Foto: Odd Arild Larsen


Hver tirsdag samles bil- og motorentusiaster utenfor YX-stasjonen på Reinsvoll for å vise fram sine kjøretøy og prate om alt som durer. Det som startet som et lite treff for moped- og motorsykkelentusiaster for ti år siden har nå vokst til et fast arrangement som trekker folk fra steder som Hadeland, Dokka og Gudbrandsdalen.


Trond Westby Sven som har vært med fra starten, husker godt hvordan det hele begynte:

Vi var en gjeng mopedgutter som snakket om å arrangere treff for mopeder og motorsykler. Etter hvert vokste det og nå er det alt som durer, fra biler til mopeder forteller han.


En møteplass for bilprat og sosialt samvær

Treffet har utviklet seg til en populær møteplass der både lokale og tilreisende bilentusiaster møtes for å snakke om motorer, biler og utveksle erfaringer. Westby Sven mener det sosiale aspektet er en viktig grunn til at folk stadig vender tilbake: – Det er mye motor- og bilprat, og selvfølgelig litt skrøner også. Men det er det sosiale som trekker folk, legger han til.


Biler fra hele regionen

Arrangementet tiltrekker seg ikke bare lokalbefolkningen men også deltakere fra fjernt og nær. Bilentusiaster fra Hadeland, Gudbrandsdalen og Etnedal er jevnlig å se på treffet. En av de som har vært med lenge er Jan Bakke fra Kolbu som har eid sin Alfa Romeo i 25 år.


Jeg har totalrestaurert bilen og det tok rundt 10 år. Nå er den klar til å kjøres og nytes sier Bakke, som også har skaffet seg en amerikansk bil å jobbe med.


Motorinteressen forener folk

Ole Johan Dyste kjent fra TV-programmet Bonderomantikk er også fast deltaker på treffene. Han har nylig anskaffet seg en Ford Mustang Shelby som han har kost seg med gjennom sommeren.

Jeg har alltid vært interessert i biler men med en travel hverdag har det ikke blitt tid til det før nå. Nå som jeg har litt mer fritid har jeg fått muligheten til å leve ut bilinteressen, sier Dyste.


For mange er treffene ikke bare en anledning til å vise fram sine biler men også til å møte likesinnede og bygge et sosialt nettverk. Motorinteressen er en fellesnevner som forener folk fra ulike steder og bakgrunner.


Ti år med motorentusiasme – og flere blir det

Når sesongen avsluttes er avhengig av været og vanligvis holder de på til snøen kommer. Westby Sven er stolt over hvor langt de har kommet på ti år og ser optimistisk på fremtiden:


Jeg hadde aldri trodd vi skulle vokse så mye da vi startet med sju-åtte mopeder. Men nå er det blitt et skikkelig bra treff og jeg tror det kommer til å fortsette i mange år fremover.

1 view

Comments


bottom of page