top of page

Urbane Totningers beste show til nå


Back to det 90`s blei det også, med kjente tv serier og OL 94.


Urbane Totninger startet opp i 2007 og har fram til i dag hevet kvaliteten på showet i teltet på Kapp melke fabrikk hvert år.


De som tok oss i mot fra scena var Paul Håvard Østby og Gustav Nilsen, som endelig kunne ønske oss velkommen til ett koronafri Urbane Totninger.


Frode Hermanrud beskrev showet som mer raffinert, sofistikert og med en dybde i tekstmaterialet. Det er jeg veldig enige i å kan skrive under på, for publikum lo godt av de kjente figurene i år også.

Etter showet spør undertegnede seg selv har gjengen blitt voksne ?


Vi kommer ikke uten om gutta bakerst på scena. Lewi Bergerud, Håvard Gjestvang, Torbjørn Dyrud og Jon Anders Narum. De er stødigheten selv, å selv om de har spilt showet ganske mange ganger denne sommeren så sitter materialet som det skal. De imponerer undertegnede hver gang. Alltid særdels presist.

De som står foran på scena ønsket å få 2 av bandmedlemmene frem på senekanten for å gjøre stas på disse to som altid sitter litt i skyggen ( Håvard Gjestvang og Jon Anders Narum) men en motvillig Narum sier "så mye peeng har dekk itte". Så da måtte Sverre Fredrik Bø Nordheim og Gustav Nilsen steppe inn å gjøre nr. henholdsvis som Håvard Gjestvang og Jon Anders Narum.

Sverre Fredrik og Gustav Nilsen i Håvard Gjestvang og Jon Anders Narum skikkelse


Det er høysesong for festivaler og det har også gjengen fra urbane totninger fått med seg. Tom Terje Tønnesen (En lokal ildsjel som ønsker og starte opp en ny lokal ytterst tvilsom festival). Det blir tatt på kornet.


For dem som lurer ja det blir Homo humor i år også. Det er ikke Sverre Fredrik som står for dette i år men resten av gjengen som gjør narr av seg selv. Selv ironi er bra.


Back to the 90`s blei det også, med kjente tv serier og OL 94. Gustav Nilsen fikk testet kondisen på Bårdar-akademiet vis. (spille munnspill mens han danser).


Gustav Nilsen sin eksamensoppgave «Zapp, zapp, zapp»


Dette topper han med å vise frem eksamensoppgave levert som student ved Einar Granum kunstskole, der kappingen er student på andre året.

Oppgaven heter «Zapp, zapp, zapp» og han har med seg Sverre Fredrik Bø Nordheim og Østby på scenen. GØY. !


Urbane Totninger har blitt en av de "4 store" sommerbegivenhetene i Norge.

Hvem er de andre 3 ? Peer Gynt på Gålå, Kaptein Sabeltann og Spelet på Stiklestad.

Vi får treffe kaptein Sabeltann, Solveig og Tore Hund da de krysser hverandres spor. I tekst og sang som er ganske imponerende !


Vi får jo treffe på de som vi alle har sett eller hørt gjennom pandemien.

Espen Rostrup Nakstad, Tix og Charter-Svein i ett møte hos Else Kåss Furuseth.



Ingen Urbane Totninger uten Håkon Skaug.


Det blir jo ikke noe Urbane Totninger uten Håkon Skaug. Han har blitt en reser på

Tinder siden sist å deler med glede av sin erfaring. Men kommer han noen gang til å flytte fra a mor?



Lewi Bergrud med en hyllest til mødre og kvinner


Lewi Bergrud har fått en fast plass i Programmet . I år hyllet han mødre og kvinner. Hadde verden blitt ledet av kvinner hadde kanskje den vært ett bedre sted. Han ønsket seg att statsledere hadde kvinnelige trekk som VladiMOR eller ErdoGUNN og aller helst slik som sin egen 90 år gamle mor. En fin tekst som vi alle var enige i og publikum sang med.


En verdig avslutning


Da showet kom til sluttnummeret. En hyllest til en av vår tids største musikere nemlig Elton John.

Her var det ikke spart på en enste paljett, alle i besetningen var med.

En verdig hyllest.


Urbane Totninger har virkelig klart det i år ! Showet har en flow som det fleste produsenter kan misunne. Manusforfatterne klarer år for år å holde på og utvikle det som er så unikt Urbane Totninger.

Man kan vel bare si seg enig at artistene og musikerne er noen av de beste vi har i Norge.

Artistene utvikler seg fra år til år ( Om det er mulig ) . Dette var veldig bra og viktigst av alt publikum bare elsker hele pakka !


Vi gleder oss alt til neste år.

12 views

Comments


bottom of page